Париж очолив рейтинг найелегантніших міст світу

Париж очолив рейтинг найелегантніших міст світу

Укрінформ
Столиця Франції зайняла перше місце в глобальному рейтингу з 80 міст, який складали за витонченістю та стилем в архітектурі, повсякденному житті.

Дослідження провела та опублікувала рейтинг міжнародна компанія з продажу модних товарів Zalando.

«Оцінка міст відбувалася за трьома категоріями: фактор моди, міські показники та доступність», - розповіли автори дослідження.

За їхніми словами, мода була найвищою категорією для оцінки, яку отримували на основі показника кількості шкіл моди в місті, а також дизайнерів, частоти проведення модних заходів та відгуків журналістів у сфері моди. Міські показники включали кількість відвідувачів, що лишаються на ночівлю, перебування транзитом, об'єкти культурної спадщини ЮНЕСКО, чистоту та сприйняття міста експертами та журналістами, що пишуть про архітектуру. Останнім показником в оцінюванні стала доступність до міста.

Безперечну першість отримав Париж завдяки своїм знаковим тижням моди та приголомшливим видам, за ним у рейтингу розмістилися Лондон та Відень, на 4-му місті – Нью-Йорк. Італія отримала найбільший загальний показник за кількыстю міст у рейтингу. Останнє, 80-те місце обійняв Стамбул. Невідомо, чи оцінювалися українські міста, але в остаточному рейтингу їх немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-