В Австралії для туристів закриють всесвітньо відому скелю Улуру

В Австралії для туристів закриють всесвітньо відому скелю Улуру

Укрінформ
Сходження на гігантський червоний моноліт Улуру, що розташований у центрі Австралійського континенту, буде заборонено з жовтня 2019 року.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Це надзвичайно важливе місце, а не майданчик або тематичний парк, на зразок  Діснейленду», - пояснює таке рішення голова правління Національного парку Улуру-Ката-Тьюта абориген племені анангу Семмі Вілсон.

Читайте також: Австралійські ЗМІ назвали Київ "найкрутішим" містом Європи

Керівники Національного парку Улуру-Ката Тьюта проголосували за заборону сходження на гору через її особливості – скеля є священним місцем для аборигенів Австралії.

Згідно законодавства Північної території, де розташована пам’ятка, священні місця, включаючи Улуру, мають особливий захист. Порушення закону може призвести до покарання у вигляді штрафу розміром у понад 60 тисяч доларів та позбавлення волі на два роки.

За даними сайту національного парку, Улуру щорічно відвідують понад 250 тисяч людей. Під час сходження на скелю загинуло 36 людей (облік ведеться з 1950-х років), останній смертельний випадок стався у 2010 році.

Скеля Улуру внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і була повернута його традиційним власникам - аборигенам - у 1985 році. Заборона набуде чинності 26 жовтня 2019 року в 34-ту річницю передачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-