Вигодська вузькоколійка дивуватиме інтерактивними експонатами

Вигодська вузькоколійка дивуватиме інтерактивними експонатами

Укрінформ
Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, що на Івано-Франківщині, поповнився новими інтерактивними експонатами. 

Про це повідомляється на офіційній сторінці центру в Facebook.

"У понеділок, 30 жовтня, відбулася презентація проекту "Розширення експозицій виставки Центру спадщини Вигодської вузькоколійки". Завдяки вдало спланованому проекту в Центрі з`явилися 7 нових інтерактивних експозицій та фотоілюстрований засновник вузькоколійки Леопольд Поппер фон Подграгі, який зустрічає гостей у своєму колишньому помешканні. (Нагадаємо, що будівля, збудована у 1855 році, була резиденцією засновника вузькоколійки)", - йдеться в публікації.

За інформацією представників сучасного інтерпретаційного візит-центру, лише цьогоріч його відвідало близько 8 тисяч закордонних й українських туристів. "І ця цифра з кожним днем зростає, засвідчуючи унікальність та особливість закладу як в історичній, так і в туристичній сферах нашого району", - зауважили в Центрі спадщини.

Читайте також: Коломийський музей отримав відзнаку TripAdvisor

Варто зазначити, що заклад працює з квітня 2016 року в найстарішій місцевій споруді, колишній резиденції Леопольда Поппера фон Подграгі. Інтерактивна експозиція знайомить відвідувачів з природними особливостями регіону та екосистемою Карпат в цілому.

Тут представлена історія деревообробної промисловості та роботи вузькоколійної залізниці Вигоди. В залі центру зберігається раритетний паровоз, розміщено макет Вигодської вузькоколійки, зразки стовбурів дерев, конструкції з ланцюгів живлення. Експозиція презентує також культурний аспект місцевості, його етнографічні набутки й твори народних умільців.

Фото: vipro.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-