Дороги туристичного значення на Полтавщині відремонтують у 2018 році

Дороги туристичного значення на Полтавщині відремонтують у 2018 році

Укрінформ
Під’їзди до популярних серед мандрівників атракцій Полтавської області планують відремонтувати наступного року.

Про це повідомив радник голови Укравтодору, експерт з транспорту Олександр Кава в інтерв’ю Zruchno.Travel.

"У 2018 році ми почнемо ремонт доріг в Полтавській області до туристичних об’єктів регіону. Ремонт запланований від Миргорода по трасі М-03 (Київ – Полтава – Харків); потім на ділянці, яка з’єднує Миргород з Опішнею, де розташований відомий всім Музей гончарства, а також неподалік розташовані Диканька, Музей Гоголя. Цей регіон дуже цікавий для туристів, адже це батьківщина Миколи Гоголя, а його література була переведена на десятки мов, тобто побувати тут буде цікаво не тільки внутрішньому туристу, але й іноземцям", – розповів Кава.

За його словами, реалізація масштабного проекту з ремонту під’їзних шляхів до пам’яток і туристичних об’єктів країни затягнеться не на один рік.

Читайте також: Покинуті села й блакитна глина: на Полтавщині з’явився туристичний кластер

Кава також уточнив, що в цьому році були проведені ремонтні роботи на ділянці дороги від національної траси Н-07 Київ – Суми до історико-культурного заповіднику з палацом Петра Румянцева-Задунайського та Григорія Тарновського в селі Качанівка, національного дендрологічного парку у Тростянці та садиби роду Галаганів у Сокиринцях.

"Сама траса Н-07 в задовільному стані, а ось відгалуження до цих трьох визначних пам’яток, куди десятки тисяч туристів їдуть щороку, були в дуже поганому стані. У наступному році ми плануємо провести середній ремонт цих ділянок, для того, щоб проїзд там був вже абсолютно комфортним для туристів", – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, облаштування під'їздів до туристичних центрів країни та встановлення необхідних вказівних знаків Укравтодор планує здійснювати в більшості областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-