На Волині покажуть Луцьк у долонях

На Волині покажуть Луцьк у долонях

Укрінформ
У вівторок, 24 жовтня, в обласному центрі Волині презентують проект "Луцьк у долонях", який за результатами голосування лучан став переможцем громадських ініціатив міста та профінансований Луцькою міською радою.

Цей проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору, повідомляють Волинські новини.

"У межах проекту студія друку шрифтом Брайля «Braille studio» спільно з ПРАТ "Волинська обласна друкарня" видали рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Мойсіюк "Луцьк – прогулянки містом" накладом 30 примірників", - йдеться в публікації.

Читайте також: Луцькі ресторани презентують меню для незрячих

Також у виданні можна буде побачити три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток Луцька. Яких саме – організатори поки що тримають у секреті, готуючи сюрприз для учасників презентації.

Ці унікальні зображення, доступні для сприймання як людиною, що добре бачить, так і на дотик для людей з глибокими порушеннями зору, виготовив в межах проекту в сучасній техніці друку Ресурсний центр "Безбар'єрна Україна" (м. Київ).

Крім того, до кінця року буде здійснено й розтиражовано аудіозапис туристичного путівника. Його аудіоформат допоможе ознайомлюватися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, тим, хто має розлади читання (дислексію), людям літнього віку, школярам та студентам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-