Популярний закарпатський водоспад зроблять зручнішим для мандрівників

Популярний закарпатський водоспад зроблять зручнішим для мандрівників

Укрінформ
Біля найвищого природного водоспаду на Закарпатті – Труфанця – облаштують нову альтанку з оглядовим майданчиком.

Таке рішення ухвалили на нараді при голові Рахівської райдержадміністрації за участю представників Карпатського біосферного заповідника та обласного автодору, повідомляється на сайті РДА.

"Чимало туристів, проїжджаючи Рахівський район, зупиняються біля водоспаду Труфанець (між с. Кваси та смт Ясіня) аби насолодитися неймовірними краєвидами Карпатських гір та прохолодою одного з найвищих багатокаскадних водоспадів українських Карпат, а також, щоб скуштувати мінеральну воду, джерело якої знаходиться поруч", – зазначається в публікації.

Читайте також: Чи потрібен Закарпаттю ще один «Буковель»?

Зазначається, що вже готовий проект облаштування території. Карпатський біосферний заповідник побудує майданчик-альтанку на водоспаді, а Служба автомобільних доріг облаштує місце для паркування автотранспорту.

Водоспад Труфанець заввишки 36 метрів розташований поруч з автодорогою Н-09 Ясіня – Рахів, за 2 км від повороту на Драгобрат. Це один із наймальовничіших водоспадів каскадного типу в Українських Карпатах, що має естетичне і рекреаційно-туристичне значення. Є гідрологічною пам’яткою природи.

Фото: tisa.uz.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-