Одеса приваблюватиме туристів

Одеса приваблюватиме туристів "муральним" маршрутом

Фото
Укрінформ
В Одесі створюється новий туристичний маршрут "Одессаріум", що міститиме мурали міста.

Картини на стінах будинків пишуть художники-муралісти з різних куточків світу, повідомляє прес-служба Одеської міської ради.

"Понад три роки тому в нас виникла ідея про використання стріт-арту для створення нових пам'яток міста. Перші спроби – Карантинний спуск, кінцева зупинка трамваю №5 в Аркадії та інші роботи одеських художників. Сьогодні ми йдемо далі – до Одеси запрошено художників-муралістів зі світовим ім'ям для розширення експозиції. А отже, Одеса звучить на весь світ" – зазначив міський голова Геннадій Труханов.

За словами куратора проекту Олени Орлової, наразі в Одесі вже створено 7 муралів: два на вул. Тираспольській, два на Французькому бульварі, Спуску Маринеско, вул. Косівській і вул. Сегедській. До холодів планується створити ще 3-5 муралів. Для цього до Одеси їдуть художники з Лондона й Барселони. У зимовий період будуть добирати площини, створювати портфоліо муралів, вести переговори з художниками.

Читайте також: Івано-Франківськ оголосив конкурс на найкращу екскурсію вихідного дня

Іноземні майстри стверджують, що особливість їхньої роботи полягає у використанні для створення малюнка "полотна" в тому вигляді, який він має. Тобто спеціальної підготовки стіни не потрібують. Крім того, всі іноземні художники відмовилися від гонорарів.

Фото: Сергій Ляшонок/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-