На Покрову навколо Києва курсуватиме ретропоїзд

На Покрову навколо Києва курсуватиме ретропоїзд

Укрінформ
 До свята Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці ПАТ "Укрзалізниця" призначила ретропоїзд.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі "Укрзалізниці".

Вирушити ним у подорож Київським залізничним кільцем можуть усі охочі в суботу, 14 жовтня, о 13:49 зі станції Київ-Пасажирський.

Під час подорожі ретропоїздом, який поведе паровоз Эр 787-46, пасажири зможуть помилуватися краєвидами столиці та Дніпром, побачити вантажні та пасажирські станції, локомотивні депо та будівлю історичного депо Київ-Московський, яке свого часу було основним для вантажних паровозів.

За майже дві з половиною години ретропоїзд зробить кільце через Петрівку, Дарницю, Видубичі.

Читайте також: Названо українські курорти, що не поступаються європейським

У складі поїзда - комфортабельні вагони з м’якими місцями для сидіння та вагон-ресторан. Святковий поїзд поведе бригада з локомотивного депо станції Сновськ, яке було засновано 1873 року та є базовим депо з обслуговування паровозів в Україні.

Квитки на ретропоїзд продаються в касах вокзалу. Вартість квитка для дорослих близько 77 грн, для дітей – 43 грн. Усі охочі також можуть відвідати виставку історичного рухомого складу на станції Київ-Пасажирський, що розташована біля 14-ї колії. Тут можна оглянути паровози різних серій, унікальні тепловоз ТЕ3 та електровоз ЧС4, пасажирські вагони-салони побудови першої половини ХХ сторіччя та спеціальну техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-