Вінничани влаштують «усміхнену» п'ятницю

Вінничани влаштують «усміхнену» п'ятницю

Укрінформ
До Всесвітнього дня усмішки, який відзначається 6 жовтня, у Вінниці організують фестиваль і парад.  

Про це повідомляється на сайті Вінницької міськради. ​

«Не випадково саме наше місто відзначає цей день по-особливому урочисто. Адже Вінниця позиціонується як місто доброзичливих людей – «Смайл сіті». І саме з метою утвердження в свідомості вінничан та усієї України ідеї «Вінниця – місто усміхнених людей», представники різних громадських організацій запровадили щорічний фестиваль SmileFest та запроваджуємо у місті Smile рух», – сказала співорганізатор фестивалю Христина Коваленко.

Читайте також: Івано-Франківськ запрошує в "обійми зелені"

Зазначається, що цьогорічний захід буде умовно розділено на три етапи. Перший передбачає проведення тематичного Smile-параду. Його учасники пройдуть вулицею Соборною у святкових костюмах та креативних образах.

Другий етап розпочнеться на майдані Незалежності о 15.00 з роботи SmileCity. Це «містечко» буде сповнене пізнавальними майстер-класами, креативними фотозонами, цікавими презентаціями, виставками художніх робіт. Також тут вінничани й гості зможуть посмакувати кавою та скуштувати вуличну їжу від партнерів фестивалю. SmileCity працюватиме до 17.00 та завершить роботу розіграшем цінних призів і незвичних подарунків.

Читайте також: Чернівці пригощатимуть яєчнею-гігантом

Окрім того, заплановано святкову концертно-розважальну програму, що складатиметься з тематичних художніх і гумористичних номерів у форматі standup-шоу. Також, запевняють організатори, буде проведено конкурси та квести зі смачними й креативними подарунками. 

«Третій етап стане поетичною родзинкою фестивалю, адже для його проведення ми запросили до Вінниці видатних і талановитих українських письменників-сучасників. Так, для найменших учасників SmileFest буде організовано поетичні частування «Вірші для неслухняників» від Сергія Пантюка в книгарні «Є» о 17годині. Крім того, буде організовано панельну дискусію «Гумор на війні – у пошуках українського Швейка». Кульмінацією та власне і завершальною частиною фестивалю стане Вечір української іронічної поезії під назвою «Наближення до шедеврів» за участю відомих іроністів Олександра Ірванця та Юрка Позаяка», – зазначила Коваленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-