Автентичні скрині й колиски представили в замку на Житомирщині

Автентичні скрині й колиски представили в замку на Житомирщині

Укрінформ
Замок-музей "Радомисль", що на Житомирщині, представив нові експозиції музею української домашньої ікони "Душа України" з нагоди десятирічного ювілею проекту. 

Як повідомляє Zruchno.Travel, серед виставкових новинок – давні люльки-колиски із ляльками-мотанками, експозиція скринь та весільних віночків з різних регіонів України, рушники-утиральники, одяг та інші побутові й обрядові речі.

"Виставка буде особливою, ми готувалися до неї протягом останніх п’яти років. Щоб  кожен українець міг доторкнутися до нашої скарбниці традицій української родини і взяти це в своє життя. Бо відродження України має відбутися нашими власними руками, нашим розумом", ‒ підкреслила власниця замку музею Ольга Богомолець.

Читайте також: Сільському музею з картинами Пікассо й Малевича повернули будівлю

Організатори презентації нових експозицій запросили на свято фольклорний колектив "Бовсунівські бабусі", який виконав обрядові пісні діалектичною поліською мовою. А в обрядовій кімнаті провели аутентичний обряд із розплітання коси нареченої.

Крім того, було представлено виставку проекту "РушАРТ", який дає друге життя вишитим рушникам, що не потрапили до експозиційної зали музею через пошкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-