Морське узбережжя Одеси патрулюватиме туристична поліція

Морське узбережжя Одеси патрулюватиме туристична поліція

Укрінформ
Наступного року в Одесі патрулювання морського узбережжя з травня до середини вересня здійснюватимуть співробітники підрозділу туристичної поліції.

Про це повідомив очільник поліції області Дмитро Головін на своїй сторінці в Facebook.

"Два місяці тому в тестовому режимі ми запровадили велопатрулі. Два екіпажі по дві людини цілодобово забезпечували безпеку в туристичних зонах - на пляжах «Аркадія» і «Ланжерон», а також на «Трасі здоров'я».Тоді нам було важливо з'ясувати, наскільки ефективним виявиться цей підрозділ в розпал туристичного сезону в Одесі, коли до міста прибули понад 4 мільйони туристів", - зазначив Головін.

За його словами, завдяки присутності велопатрулів рівень злочинності в районах Аркадії і Ланжерона знизився на 51 відсоток. Зокрема, виявлено 15 фактів кримінальних порушень - крадіжки, грабежі, наркотики і спокушання неповнолітніх, затримано іноземця, що перебував у міжнародному розшуку, було надано невідкладну медичну допомогу 56 літнім людям тощо.

Читайте також: У Кривому Розі стартував велопатруль

Наступного року, зазначив Головін, в Одесі буде створено підрозділ туристичної поліції за прикладом багатьох країн, де розвинута туристична галузь.

"Завдання цього підрозділу - працювати у період з 1 травня до 15 вересня на випередження і надання сервісних послуг, а не тільки на реагування та розкриття правопорушень. Плануємо оснастити поліцейських максимумом технічних засобів: поліцейськими станціями, забезпечити відеоспостереженням і бодікамерами, встановимо пункти виклику поліції «тривожна кнопка». Організуємо систему позиціонування патрулів і геолокацію, велосипеди і скутери, а також електронні пристрої з інфраструктурою міста", - наголосив Головін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-