Полем Полтавської битви прокладено туристичну QR-стежку

Полем Полтавської битви прокладено туристичну QR-стежку

Укрінформ
У Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви» представили інформаційно-туристичний маршрут за допомогою QR-кодів «Доленосне поле європейської історії». 

Про це повідомляється на сайті Полтавської міської ради.

"За допомогою спеціальних антивандальних кам’яних табличок з QR-кодами прокладено маршрут епіцентром Поля Полтавської битви. Він поєднав сім локацій – різних за змістом та часом виникнення туристичних об’єктів показу – від ХVІІІ століття до ХХІ. Турист має можливість самостійно після знайомства з експозицією музею за допомогою смартфона чи планшета пройтися територією маршруту, отримати додаткову цікаву інформацію як про баталію, так і її наслідки", - йдеться в публікації.

Зокрема, серед об’єктів показу – Музей історії Полтавської битви, пам'ятник Петру І, братська могила царських воїнів, каплиця св. Петра і Павла, Сампсоніївська церква, перший музей Полтавської битви, ротонда вшанування пам’яті полеглих у Полтавській битві.

Читайте також: Біля Опішні з'явиться парк глиняних скульптур

Емблемою туристичного маршруту є підкова-смайлик. Найголовніша умова користування – наявність смартфона або планшета й інтернету, за допомогою якого турист потрапляє на веб-сайт «Полтава туристична».

За словами начальника відділу туризму та культурної спадщини міськради Віталія Павлова, нинішній маршрут не найбільший за своєю протяжністю, проте за змістовністю, насиченістю інформації – найбільш цікавий.

Варто зазначити, що перший інтернет-маршрут у Полтаві – «Стежка легенд» – з’явився у вересні 2015 року. Восени 2016-го його було доповнено трьома новими пам’ятками – літературно-меморіальними музеями В.Г.Короленка, Панаса Мирного та І.Котляревського. На сьогодні «Стежка легенд» об’єднує 23 найцікавіші культурні та історичні пам’ятки міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-