Чернігівщина дивуватиме на фестивалі ніжинського огірка

Чернігівщина дивуватиме на фестивалі ніжинського огірка

Укрінформ
Найближчої суботи, 16 вересня, в місті Ніжині Чернігівської області відбудеться фестиваль "Його величність ніжинський огірок".

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

"Фестиваль-конкурс "Його величність ніжинський огірок" - це справжнє свято творчості, учасники якого здивують різноманітними презентаціями, виставками, смачними дегустаціями та асортиментом домашніх рецептів, присмачених фантазією і національним колоритом", - зазначається в анонсі.

Фестиваль, заходи якого передбачають також народні гуляння та ярмарок майстрів, відбудеться в міському парку ім. Т.Г. Шевченка в межах відзначення Дні міста Ніжина.

Читайте також: У парку "Ніжинський" створили 29-кілометровий веломаршрут

У міськраді зазначають, що слава про ніжинські огірки йде світом уже понад 350 років. За цей час вони стали національною гордістю українців і візитівкою міста. Засолені огірки місцевого консервного комбінату здобули заслужене визнання на світовому ринку, й ними залюбки ласують жителі Лондона, Парижа, Стокгольма і Варшави – загалом 56 країн.

На знак вдячності овочу, який прославив Ніжин і став його брендом, 2005 року біля комбінату було встановлено пам'ятник ніжинському огірку.

Фото: nizhynrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-