Більське городище хочуть популяризувати за 14 млн грн

Більське городище хочуть популяризувати за 14 млн грн

Укрінформ
Історико-культурний заповідник "Більськ", що на Полтавщині, планують перетворити на популярне в Україні туристичне місце. Для цього в програму підтримки комплексу на найближчі 5 років закладено 14 млн грн.

Документ мають винести на розгляд депутатів на черговій сесії обласної ради, повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

"Популяризація Більського городища – прямий шлях до розширення туристичного потенціалу Полтавщини. Тільки для приваблення туристів маємо сформувати чіткий перелік кроків з розвитку історико-культурного заповідника та кошторис", - зауважив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

На передбачені в програмі кошти, зокрема, планують звести музей під відкритим небом, покращити тутешню інфраструктуру.

Читайте також: На Полтавщині археологи знайшли скіфське золото

Територія, де колись розташовувалося скіфське поселення "Гелон", має площу 4800 га. Примітні й фортифікаційні споруди Більського городища: вали заввишки 7 м та рови завглибшки 9 м.

На території історико-культурного заповідника археологи щороку знаходять унікальні артефакти. Так, цьогоріч влітку на розкопках виявили скіфське золото, стародавні амфори, наконечники для стріл. Нині заповідник налічує близько 11,5 тисяч експонатів, що демонструються, зокрема, в Полтавському краєзнавчому музеї, а також у Харкові. Результати археологічних досліджень, які проводяться на Більському городищі понад 110 років, доводять, що пам’ятка була центром давнього державного утворення племен Дніпровського лісостепу за доби раннього залізного віку.

Фото: allevents.in

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-