В аеропорту Піттсбурга дозволили довгі проводи

В аеропорту Піттсбурга дозволили довгі проводи

Укрінформ
Американський аеропорт в Піттсбурзі з 5 вересня відкрив доступ в контрольовані зони вильоту всім охочим.

Це дасть змогу тим, хто проводжає, супроводжувати пасажирів безпосередньо до виходів на посадку, а іншим відвідувачам здійснювати покупки в магазинах і ресторанах аеропорту, повідомляє avianews.com.

Для відвідування зали вильоту необхідно буде зареєструватися на спеціальній стійці, показавши права або паспорт, і отримати одноденний пропуск myPITpass, після чого можна буде пройти на контроль безпеки.

В аеропорту зазначають, що перевірку відвідувачів проводитимуть на загальних підставах, а це означає, що в контрольовану зону заборонено проносити ті ж предмети, що й пасажирам.

Читайте також: Пасажирський літак Air India після посадки скотився у канаву

На першому етапі отримати перепустку в зону вильоту можна буде тільки в робочі дні з 09.00 до 17.00. Надалі після оцінювання новації аеропорт може ввести додаткові години і дні для доступу, йдеться в коментарі на офіційній сторінці повітряних воріт Піттсбурга в Facebook.

Наразі аеропорт Піттсбурга – єдиний у США, де доступ в контрольовану зону мають не тільки пасажири. До 2001 року в американських аеропортах ті, хто проводжають, могли проходити до виходу на посадку, проте після викрадення літаків 11 вересня 2001 року таку практику було припинено в зв'язку з посиленням заходів безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-