Графітники створять вуличну галерею у Львові

Графітники створять вуличну галерею у Львові

Укрінформ
У Львові 25-27 серпня в межах святкування Дня Незалежності України проводитиметься графіті-фестиваль "Алярм". 

Про це повідомляється на сайті Львівської міськради.

"Третій рік поспіль ми підтримуємо графіті-фестиваль «Алярм». У світі є безліч міст, де вуличне мистецтво  - це повноцінний туристичний продукт. Мова йде про Лондон, Барселону, Париж, Брюссель, Лодзь. Впродовж років у цих містах сформувалися окремі мистецькі квартали. Наприклад, у Берліні стріт-арт є однією з туристичних принад. Там навіть туристичні маршрути прокладають залежно від того, де саме розташовані кращі роботи. Львів має потенціал для того, аби до титулу культурної столиці України отримати ще й звання столиці вуличного мистецтва", - розповіла начальник управління туризму Галина Малець.

Організатори «Алярму» очікують, що участь у фестивалі візьме 60 митців за всієї України. Цьогоріч для створення стінописів обрано два об’єкти –  це опори мостів на вулицях Луганська та кн. Ольги.

Читайте також: В Лондоні знайшли графіті вартістю понад мільйон фунтів

"Варто зазначити, що це буде не просто графіті у класичному понятті. На вул. кн. Ольги ми прагнемо до формату вуличної галереї. Тобто хочемо, щоб в кожному малюнку була ідея та зміст», - зазначив головний організатор фестивалю у Львові Тарас Довгалюк.

Крім того, у програмі заплановано лекцію на актуальні для вуличного мистецтва теми та тематичну вечірку.

Прийти і поспостерігати за процесом створення графіті-полотен зможуть усі охочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-