Авіаперевізники повідомляють про затримки в аеропортах Європи

Авіаперевізники повідомляють про затримки в аеропортах Європи

Укрінформ
Авіакомпанії British Airways, Easyjet та Ryanair попереджають своїх клієнтів про затримки в аеропортах Європи, зумовлені запровадженням Євросоюзом посилених правил контролю на кордонах.

Про це повідомляє BBC.

"Зокрема, British Airways розіслала пасажирам повідомлення із проханням приїжджати в аеропорти раніше через утворення великих черг у зв'язку із посиленими перевірками по всій Європі", - йдеться у повідомленні.

Британська авіакомпанія вже направила попередження клієнтам, які прямують з Ліона, Мадрида, Барселони та Мілана

У свою чергу ірландський лоукостер Ryanair також рекомендує своїм клієнтам прибувати в аеропорти принаймні за три години до вильоту.

Прес-секретар Ryanair покладає відповідальність за затримки на європейські органи прикордонного контролю, стверджуючи, що усі операції авіакомпанії "відбуваються у нормальному режимі".

Читайте також: МЗС: в аеропорту Барселони страйк

Авіакомпанія Easyjet зі свого боку попереджає про страйки в аеропорту Барселони кожну п'ятницю, неділю та понеділок, починаючи з 4 серпня. Авіакомпанія також "наполегливо рекомендує" пасажирам враховувати додатковий час, щоб вчасно потрапити на свій рейс.

Речник найбільшої в Європі асоціації авіаліній Airlines for Europe (A4E) у свою чергу заявив, що уряди Франції, Італії, Іспанії, Португалії та Бельгії недооцінили ситуацію через кількість пасажирів, які проходять посилені перевірки, і не залучили достатню кількість офіцерів прикордонного контролю.

За його словами, затримки очікуються у аеропортах Мальорки, Малаги, Лісабона, Ліона, Брюсселя, Мілана та Парижа.

Читайте також: Австралійські пілоти стурбовані безпекою в аеропортах

Як відомо, Європейський Союз з 7 квітня посилив контроль на зовнішніх кордонах Шенгенської зони. Тепер перевіркам підлягають й громадяни ЄС. Зокрема, їхні документи звіряються з базами даних служб безпеки.

Заходи з посилення контролю були запропоновані після терактів у Парижі у листопаді 2015 року і покликані, зокрема, відслідковувати потенційних джихадистів з європейськими паспортами, які прямують до Сирії та Іраку або повертаються звідти. Згідно з даними спецслужб близько 5000 європейців приєднались до бойовиків екстремістської організації "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-