Львівщина масштабно фестивалитиме цими вихідними

Львівщина масштабно фестивалитиме цими вихідними

Укрінформ
Цими вихідними на Львівщині відбудуться три наймасштабніші фестивалі літа із 30 запланованих.

Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

"Цими вихідними на Львівщині відбудуться три наймаштабніші фестивалі літа: Всесвітні бойківські фестини, Золочівські фестини "Наші" та фестиваль середньовічної культури "ТуСтань!".  Взагалі  літо на Львівщині передбачає  30 фестивалів", -  уточнили в департаменті.

Упродовж 2-6 серпня у с. Явора відбудуться VI Всесвітні бойківські фестини – фестиваль, на який з’їжджаються представники усіх народностей світу. На святі представлять локацію з автентичною бойківською кухнею, організують туристичні походи, концерти, турніри з шашок та шахів, міжнародні конференції, конкурси, спортивні змагання, вистави, змагання силачів, творчі зустрічі та багато іншого.

Читайте також: На Волині влаштують "Бандерштат"

З 4 до 6 серпня у селі Урич Сколівського району можна буде взяти участь у  фестивалі української середньовічної культури "ТуСтань!". У програмі – лицарські поєдинки, стрільба з луків та арбалетів, театральні та літературні заходи, виступи вуличних музик, вогняне та лазерне дійство, ремісничі майстер-класи та середньовічний ярмарок.

Також 4-6 серпня у с. Підлисся Золочівського району відбуватимуться Золочівські фестини "Наші", які завершаться на Білій горі літературно-мистецьким святом "Світло Маркіяна". У програмі, окрім виступів народних колективів, туристичні маршрути у с. Підлисся до музею-садиби М.Шашкевича та у с. Гавареччина (виробництво  кераміки, музей-криївка вояків УПА тощо).

Окрім цього, в серпні Львівщина запрошує мешканців області та гостей на ІІІ обласний фестиваль  "Гомін Лемківщини", фестиваль меду "Надбужанські медобори", Гута-фест – фестиваль кулінарії, регіональний етнофестиваль "Яворівські забавки" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-