Фестиваль бойків запропонує учасникам та гостям понад 85 подій

Фестиваль бойків запропонує учасникам та гостям понад 85 подій

Укрінформ
Шостий фестиваль бойків, що відбудеться 2-6 серпня в Турківському районі Львівської області, запропонує учасникам та гостям понад 85 окремих подій.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"Цього  року усі заходи ми вирішили проводити у різних населених пунктах. Основною точкою буде село Явора, але до свята залучено ще більше десятка сіл, аби тамтешні мешканці відчували, що вони теж частина великого дійства. Програма передбачає 85 заходів і почнеться з запалення факелу на найвищій горі Львівщини Пікуй", - зазначив голова Турківської райдержадміністрації Олександр Лабецький.

Фестини вперше представлять локацію з автентичною бойківською кухнею, на якій кожен охочий зможе почастуватися стравами за оригінальними давніми рецептами.

Під егідою найсильнішої людини планети Василя Вірастюка проходитиме конкурс “Найсильніший бойко”.

Читайте також: Чим здивують гостей «Дзвони Лемківщини»

У цьогорічній програмі фестивалю - туристичні походи, концерти, турніри з шашок та шахів, міжнародні конференції, конкурси, спортивні змагання, вистави, змагання силачів, творчі зустрічі та багато іншого. У молодіжній частині програми передбачено вечірні дискотеки, виступи відомих виконавців та музичний сюрприз на закриття фестивалю.

На мистецьку програму запрошено бойків із Словаччини, Польщі та США.

Детальніше з програмою можна ознайомитися тут.

Всесвітні бойківські фестини — міжнародний етнічний фестиваль бойків, який відбувається один раз на 5 років у Турківському районі Львівської області (м. Турка та с. Явора). Ініціатором проведення Всесвітніх бойківських фестин був у 1992 р. голова Всеукраїнського громадського товариства "Бойківщина XXI століття" Петро Косачевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-