У Парижі відкрили безкоштовні басейни на каналі

У Парижі відкрили безкоштовні басейни на каналі

Укрінформ
Цього літа жителі та гості столиці Франції вперше можуть не лише позасмагати на міських пляжах на березі Сени, а й скупатися у відкритій воді.

Як пише RFI, в акваторії водойми Басін-де-ла-Віллет, що з'єднує Уркський канал і канал Сен-Мартен на сході Парижа, було споруджено конструкцію на понтоні, розділену на три купальні зони. Вода до них надходить безпосередньо з міського каналу. Місцева влада регулярно стежить за її чистотою.

Купання в Сені і в паризьких каналах суворо заборонено постановою префектури від 1923 року. Однак у спеку, незважаючи на небезпеку для здоров'я і загрозу бути оштрафованим, багато хто все ж купається в Сені. З появою цих басейнів «невиїзні» городяни і туристи можуть абсолютно законно, безпечно для здоров'я і безкоштовно освіжитися в міському каналі.

Читайте також: У Києві всього два пляжі безпечні для купання

Перший басейн - завглибшки лише 40 см - розрахований на дітей. Глибина другого - 120 см, третього - два метри. Купання тут зручне і тим, що поруч встановлено кабінки для переодягання, душі, шезлонги і пляжні парасольки. У басейнах одночасно можуть перебувати до 300 осіб і не більше тисячі за день.

На встановлення басейнів пішло дев'ять місяців та 1,3 млн євро з міського бюджету. Скупатися тут можна буде до середини вересня. Мерія планує відкривати цю плавальну зону щороку.

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-