У Києві всього два пляжі безпечні для купання

У Києві всього два пляжі безпечні для купання

Укрінформ
Згідно з результатами дослідження пляжів столиці "Київським міським лабораторним центром МОЗ" купання дозволено на пляжах "Пуща Водиця" та "Вербний" (озеро Вербне, Оболонський район).

Про це повідомляє головне управління Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у м. Києві.
"В інших водоймах проби води не відповідають нормативним показникам згідно з вимогами ДСП №172-96 "Державні санітарні правила розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів", ДСП №173-96 "Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів", ГОСТ 17.1.5.02-80 "Охрана природы. Гидросфера. Гигиенические требования к зонам рекреации водных объектов", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З початку літа на водоймах загинули 35 дітей - ДСНС

Зазначається, що "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" щотижня проводить дослідження поверхневих вод та піску столичних пляжів.

Як повідомлялось раніше, на 10 столичних пляжах проби, взяті з поверхневих водойм, не відповідають нормативним показникам та санітарним вимогам і є не придатними для купання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-