Рекордну порцію рибної юшки взялися готувати на фестивалі в Тернополі - 07.07.2017 16:55 — Новини Укрінформ
Рекордну порцію рибної юшки взялися готувати на фестивалі в Тернополі

Рекордну порцію рибної юшки взялися готувати на фестивалі в Тернополі

899
Ukrinform
Рибний фестиваль «Короп-фест», кулінарною «фішкою» якого стане 3000 л приготованої рибної юшки, розпочався в Тернополі.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уперше вирішили провести такий фест, присвячений рибі. Адже Тернопіль – чи не єдине місто в Україні, посередині якого розташоване 300-гектарне плесо міського озера. Тут водяться щуки, коропи, сазан, окуні, не раз виловлювали і двометрових сомів. На фестивалі запропонуємо різноманітні наїдки із риби, зокрема, запеченого коропа, фаршировану скумбрію, мадярську рибну юшку «Галасле», рибну юшку з білими грибами та кнедлями. А смакуватимуть все це гості фестивалю під музику відомих гуртів», - розповів кореспонденту агентства один із організаторів «Короп-фесту» Руслан Миронов.

Читайте також: Гуцульську моду покажуть на фестивалі «Лудинє» в Косові

За його словами, основна подія гастрономічного фестивалю – приготування рекордної рибної юшки на 3000 літрів. Страву готуватимуть у казані діаметром 2,5 м та майже метрової висоти. Його триматиме над вогнем спеціальний кран. Як стверджують шеф-кухарі, на юшку піде півтонни коропа, стільки ж картоплі, по центнеру цибулі і моркви, 10 кг спецій.

Кулінарний рекорд вже готові зареєструвати представники Книги рекордів України.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-
*/ ?>