Екстремали водного туризму з'їдуться на Полісся

Екстремали водного туризму з'їдуться на Полісся

Укрінформ
Цими вихідними, 8-9 липня, на території національного природного парку "Прип'ять-Стохід" у Волинській області відбудеться щорічний міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму "Поліська регата-2017".

Про це повідомляє сайт національного природного парку "Прип'ять-Стохід".

"Під час заходу ви зможете поспілкуватися з природою, поринути у лагідні води озера Люб’язь і пройти привабливим маршрутом в заплутаних протоках Стоходу і Прип’яті. Спортивний дух змагань, екстрим, романтику подорожей і справжні пригоди гарантовано", - зауважили організатори змагань.

Зазначається, що в межах фестивалю буде проведено змагання на байдарках-двійках по трасі й на короткій дистанції, а також змагання на дерев'яних веслових човнах на короткій дистанції. Траса змагань міститиме два етапи: річка Стохід (смт Любешів (старт) – с. Сваловичі (проміжний фініш), р. Прип'ять (с. Сваловичі (старт) – с. Люб'язь (фініш). На учасників чекає дві зони з туристичного орієнтування.

Читайте також: На Рівненщині стартував фестиваль з купальськими обрядами та водяними битвами

Стартуватимуть команди від парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Любешівський". Особливістю маршруту стане те, що ширина заплави річки на ділянці змагань становить від 3 до 5 кілометрів, у заплаві безліч заболочених ділянок, десятки рукавів та старих русел, зарослих очеретом, чагарниками, болотяною травою. Тож орієнтуватися, зазначають організатори, складно.

Крім того, програмою передбачено спортивно-культурні дійства, присвячені святкуванню Івана Купала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-