У Глухові проходить фестиваль льону і конопель

У Глухові проходить фестиваль льону і конопель

Укрінформ
У неділю у місті Глухів на Сумщині вшосте проходить фестиваль льону і конопель "Льон-Фест 2017", ініціатором якого є мер Глухова Мішель Терещенко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На всіх гостей чекає цікава та насичена програма, розрахована як на дорослих, так і на малечу. Унікальність цьогорічного заходу полягає в розміщенні святкового майданчика на найбільшому в світі полі льону площею 320 гектарів", - розповів учасникам заходу Терещенко.

Святкова програма на цьому полі під Глуховом передбачає частування гостей фіточаями з самовара на багатті та їжею з конопель і льону, дефіле мод від місцевих красунь в лляних сукнях відомих українських дизайнерів, показ нової колекції лляної одягу від Zeta Atelier, конкурс краси "Міс льон 2017", анімацію для дітей, фото-сесію для всіх бажаючих сфотографуватися в полі льону і конопель.

У Глухові, де о 14.00 пройде урочисте відкриття фестивалю, запланована концертна програма, майстер-класи з вишивки та виготовлення ляльки-мотанки і т.д.

Продовжиться фестиваль 3-4 липня. У ці дні для потенційних сільгоспвиробників льону-довгунця регіону передбачені виїзд на згадане поле, огляд спеціалізованої техніки для вирощування цієї культури, відвідування заводу первісної переробки луб’яних волокон, тематичний семінар, екскурсія по місту.

Дрес-код для участі у заході: вишиванка або лляний чи конопляний одяг.

Читайте також: У Чернівцях розпочався 28-й міжнародний фестиваль "Буковинські зустрічі"

Якщо ж учасники фестивалю продемонструють вишиванку з глухівського льону, організатори обіцяють їм гарантований подарунок.

Фото: sts.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-