У Чернівцях розпочався 28-й міжнародний фестиваль

У Чернівцях розпочався 28-й міжнародний фестиваль "Буковинські зустрічі"

Укрінформ
Цього року в Чернівцях братимуть участь у фестивалі майже шість сотень учасників. І вперше за свою історію фестиваль розпочнеться з вуличних гулянь.

Про це на своєму офіційному порталі повідомила Чернівецька міська рада.

У Ратуші з цієї нагоди відбувся брифінг, у якому, зокрема, взяли участь директор фестивалю Збігнєв Ковальський і координатор української частини фестивалю Тетяна Татарчук. "Чернівці зустріли нас доволі теплою погодою, тож ми сподіваємося, що і учасники, і відвідувачі нашого дійства отримають стільки ж емоцій і тепла, скільки подарувала нам природа, – сказав  Ковальський. – 1 липня, починаючи з 13-ї години, буковинські артисти з різних країн пройдуться пішохідною  вулицею О.Кобилянської, запрошуючи на театральне дійство, яке відбудеться наступного дня в Музеї архітектури та побуту під відкритим небом".

Як зазначили організатори, цьогорічний фестиваль особливий тим, що відбудеться у форматі справжнього буковинського весілля: і польського, і румунського, і угорського і, власне, українського. Вони хоч і пов’язані з Буковиною, але відрізняються фрагментами обрядів. Тож усі запрошені на весілля гості стануть його учасниками, а глядачі наблизяться до колективів. Загалом у чернівецькій частині "Буковинських зустрічей" візьме участь 26 колективів та приблизно 600 учасників.

Читайте також: В Українському фонді культури вручили премії імені Винниченка

Цьогоріч міжнародний фестиваль "Буковинські зустрічі" розпочався у Польщі (21 - 25 червня). Впродовж 1-2 липня він триватиме в Чернівцях. 28-30 липня фестивальні презентації продовжаться в Румунії, в місті Кимпулунг Молодовенеск, відтак 4 - 6 серпня - в Угорщині, в місті Боньхад. Завершиться фестиваль 26-27 серпня в Польщі, в містечку Джержонюв. Таким чином захід об’єднає фольклорні колективи та учасників із чотирьох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-