В Українському фонді культури вручили премії імені Винниченка

В Українському фонді культури вручили премії імені Винниченка

Укрінформ
Лауреатів міжнародної літературно-мистецької премії імені Володимира Винниченка 2017 року вшанували 30 червня в Українському фонді культури.

Відповідна премія вручається за творчі досягнення в галузі літератури і мистецтва та за благодійницьку діяльність, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виконувач обов'язків голови Українського фонду культури Олександр Бакуменко оголосив, що постановою правління УФК міжнародну премію ім. Винниченка присуджено: Олександру Савенку - відомому українському публіцисту, тележурналісту за програму "Український клуб" на “Центральному каналі” (КДР ТРК) ; Станіславу Лазебнику - за книгу нарисів "Люди українського закордоння", Київ, видавництво "Істина", 2016 рік; Сергію Коропенку - прозаїку, кінодраматургу за історико-ізотеричну трилогію: "Русь. Легенда про Рюрика", "Русь. Час мечів", "Русь. Битва князів".

Крім того, було вручено почесний орден УФК за подвижництво в культурі членові правління фонду Леонідові Андрієвському, а також почесними грамотами відзначили активних організаторів ювілейних урочистостей з нагоди 30-річчя Українського фонду культури.

Читайте також: На Одеському кінофесті покажуть фільм, що отримав головний приз у Каннах

Члени правління обговорили питання вшанування пам'яті багаторічного керівника Українського фонду культури Бориса Олійника (помер 30 квітня 2017 року). Зокрема, про присвоєння імені Олійника Українському фонду культури; про утворення Міжнародної літературно-мистецької премії УФК ім. Олійника за вагомі досягнення в культурі у 7 номінаціях; про створення в Українському фонді культури, за адресою вул.Липська, 16А, меморіального кабінету-музею Бориса Олійника; про встановлення меморіальних дощок Олійнику в Києві на будинку, де він мешкав упродовж останніх 30-ти років, на будинку, де він працював останні 30 років в УФК, у Нових Санжарах та Зачепилівці Полтавської області, де навчався видатний письменник; про встановлення пам'ятників Олійнику у Києві та Полтаві; про підготовку й видання у Києві до 85-річчя Олійника повного зібрання творів письменника. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-