У Піднебесній побудують найбільший на планеті аеропорт

У Піднебесній побудують найбільший на планеті аеропорт

Укрінформ
До 2019 року в столиці Китаю планують завершити будівництво найбільшого в світі аеропорту площею 700 тисяч кв. м.

Як пише "Вокруг света", необхідність у новому летовищі в Пекіні виникла у зв'язку з пасажиропотоком, що постійно зростає.

За даними Національної комісії розвитку і реформ Китаю, новий аеропорт стане домівкою для China Southern Airlines і China Eastern Airlines.

Проект терміналу найбільшого в світі аеропорту розробила нині покійна іраксько-британська архітектор і дизайнер Заха Хадід. За її задумом, всередині будівлі буде обладнано окремі пасажирські зони для міжнародних і внутрішніх рейсів, щоб скоротити час реєстрації.

«Загальна симетрія дизайну терміналу аеропорту разом з обтічними взаємопов'язаними формами створить ілюзію рідкої композиції, що перегукується з гармонією китайських ландшафтів. А кольори і матеріали стануть візуалізацією традиційної китайської культури», - йдеться на веб-сайті Хадід.

Інноваційною особливістю дизайну нової будівлі площею 700 тис. квадратних метрів буде центральний хаб із шістьма вигнутими "шипами" з проходами, які з'єднуються в одній точці, щоб полегшити навігацію терміналом.

На момент відкриття аеропорт матиме чотири злітно-посадкові смуги, але в планах ще кілька, які допоможуть збільшити пропускну спроможність летовища до 100 млн пасажирів на рік.

Паралельно також триває будівництво високошвидкісної залізниці, щоб забезпечити пасажирам швидкий і зручний доступ до терміналу.

Новий аеропорт допоможе зменшити пасажиропотік в Міжнародному аеропорту Пекіна, який на сьогодні визнано другим найбільш завантаженим у світі.

Зображення: Zaha Hadid Architects

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-