Найдовшим в Україні тролеєм можна проїхатися на Буковелі

Найдовшим в Україні тролеєм можна проїхатися на Буковелі

Укрінформ
На гірськолижному курорті "Буковель" в Івано-Франківській області відкрили рекордний 1130-метровий тролей.

Досягнення зафіксували представники Національного реєстру рекордів України в номінації "Найдовший стаціонарний тролей", інформує місцевий портал Бріз.

"В Україні відкрили найдовший тролей. Розмістився канатний спуск на Буковелі, на висоті 800 м. Тролей має довжину 1130 метрів, а спуск по ньому триває трохи менше 120 секунд. Таким чином людина пролітає відстань більше кілометра на швидкості 80-90 кілометрів за годину", - йдеться в публікації.

Відкриття атракціону відбулося в межах фестивалю "Тролей-Фест". Безпеку спуску перевірили триразовий силовий рекордсмен Назарій Павлів та володарка найдовшого в Україні волосся Христина Кречківська.

За словами адміністратора тролею Ігоря Порожняка, це безпечний атракціон, який має сертифікати на спорядження, конструкції та троси.

"Будь-яка запчастина атракціону має свій сертифікат. Спорядження, яке використовується, це спорядження від провідних світових виробників, якому довіряють своє життя професіонали всього світу", - зазначив Порожняк.

Для створення канатного спуску використовувалися троси українського виробництва діаметром 13 мм, здатні витримувати навантаження близько 11 тонн. Запас міцності кожного з елементів спорядження становить щонайменше 2,2 тонни.

Зазначається, що обладнання щодня повинні оглядати інструктори на старті та фініші. Крім того, раз на рік Держгірпромнаглядом проводить огляд і сертифікацію таких атракціонів.

Фото: bukovel.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-