У пляжних зонах Німеччини забороняють фотографування

У пляжних зонах Німеччини забороняють фотографування

Укрінформ
У басейнах і на платних пляжах Німеччини стали поступово вводити обмеження на використання смартфонів та фотоапаратів.

Такий захід потрібен, щоб захистити відвідувачів від потрапляння в інтернет їхніх фотографій, зроблених кимось під час безтурботного відпочинку, пише Deutsche Welle.

"У деяких місцях смартфони повністю заборонили. Серед них - водно-розважальний комплекс Arriba в Шлезвіг-Гольштейні, що входить до числа найбільш відвідуваних в Німеччині. У басейнах Карлсруе таку заборону ввели вже кілька років тому. Однак, наприклад, якщо батьки хочуть там сфотографувати свою дитину, вони можуть зробити це, попередивши чергового. Аналогічні правила діють у багатьох басейнах Гамбурга", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в багатьох інших місцях під час придбання квитка лінзи фотокамер на смартфонах закривають спеціальними наклейками, щоб відвідувачі могли все ж користуватися інтернетом або дзвонити. Німецька фірма, яка виробляє такі наклейки, в цьому сезоні вже отримала запити від 20 басейнів. Щоправда, загалом у Німеччині їх налічується близько п'яти з половиною тисяч, не враховуючи басейнів, наприклад, при готелях або в саунах.

Власники та керівники компанії мають повне право на такі заходи. Галузеве об'єднання німецьких комунальних басейнів Deutsche Gesellschaft für das Badewesen навіть підготувало для своїх членів стандартні формулювання про заборону на фотозйомку, які вони можуть внести в правила для відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-