МІП веде переговори, щоб у готелях світу було українське телебачення - Біденко

МІП веде переговори, щоб у готелях світу було українське телебачення - Біденко

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики веде перемовини з великими готельними мережами в усьому світі, щоб у їхніх закладах транслювалися українські телеканали.

Про це сказав держсекретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Звичайно, ми комунікуємо з великими готельними мережами в різних країнах, для того щоб лобіювати саме українське телебачення, для того щоб українські туристи могли їх (вітчизняні телеканали - ред.) бачити. Ми запустили новий супутник, і це саме спрямовано на те, щоб готелі, наприклад, в Північній і Західній Європі мали змогу отримувати сигнал", - сказав Біденко.

Він зазначив, що у цьому питанні "працює" ринок, адже з яких країн найбільше туристів, то ті телеканали і намагаються показувати в готелях. 

"Сьогодні ми фіксуємо по кількох країнах зміну цього вектору, тобто - менше російських туристів, більше українських туристів. Це - Туреччина, частково Єгипет, і там така тенденція є. Як тільки власники розуміють, що більше українців, вони вмикають українські телеканали", - розповів він.

Держсекретар уточнив, що йдеться не лише про державний телеканал «UA|TV», а й про приватні телеканали, які "мовлять на весь світ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-