Відпочивальникам на Кінбурні потрібен паспорт – прикордонники

Відпочивальникам на Кінбурні потрібен паспорт – прикордонники

Укрінформ
Туристи, які приїздять на Кінбурнську косу, що на Миколаївщині, зобов’язані мати при собі документи, що посвідчують особу, та дотримуватися правил прикордонного режиму.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України - начальник прес-служби Іван Шевцов.

«13 червня 2017 року відкрили пасажирські рейси з Херсона та Миколаєва на Кінбурнську косу, яка розміщена в межах контрольованих прикордонних районів та на території якої діє прикордонний режим. Відповідно до встановлених режимних правил, перебуваючи в контрольованому прикордонному районі, громадяни повинні мати при собі документи, що посвідчують особу», - сказав Шевцов.

Крім того, прикордонники наголошують, що з вересня 2014 року в зазначеному районі діють додаткові режимні обмеження. Зокрема, громадянам забороняється проводити авіаційні роботи, полювати, здійснювати туристичні подорожі й стрибки з усіх видів парашутів, а також користуватися плавзасобами без інформування прикордонного підрозділу, в зоні відповідальності якого проводиться така діяльність.

Повідомляти про такі плани потрібно письмово, не пізніше ніж за 24 години за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти, зазначивши початок і строк проведення відповідних заходів, прізвища, імені та по батькові учасників.

До того ж у період з 22:00 до 05:00 громадянам забороняється перебувати на узбережжі, крім місць масового відпочинку.

Такі додаткові режимні заходи діють для того, щоб запобігти спробам незаконного переміщення на територію України диверсантів, зброї, боєприпасів та вибухівки, мінімізувати ризики виникнення терористичних загроз, а також в інтересах захисту національної безпеки.

Нагадаємо, у вівторок, 13 червня, відкрився перший рейс судна на підводних крилах Миколаїв - Кінбурнська коса. Плавзасіб щоденно відправлятиметься з річкового вокзалу в Миколаєві й причалюватиме в селі Ремби на Кінбурнській косі через дві години. Раніше дорога забирала півдня, а то й більше. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-