У закарпатському замку відтворять середньовічне весілля

У закарпатському замку відтворять середньовічне весілля

Укрінформ
У суботу, 17 червня, в Мукачівському замку «Паланок» відбудеться реконструкція середньовічного весілля Ілони Зріні та Імре Текелі, яке проводилося в цій фортеці 335 років тому. 

Про це повідомляє прес-служба Мукачівської міськради на сторінці у Facebook.

«Замок «Паланок» запрошує 17 червня на середньовічне весілля до Мукачева. 335 років тому тут відбулося весілля 39-річної Ілони Зріні та 25-річного Імре Текелі – ця історична  подія проходила 15 червня 1682 року. Крім середньовічного інтер'єра, персонажів, весільної церемонії та розваг, на гостей чекає весільна гостина, яку максимально намагатимуться відтворити мукачівські кухарі за описами історичних джерел», - йдеться в повідомленні.

Також у програмі - стрільби зі стародавніх гармат, демонстрація майстерності ремісників та безкоштовні майстер-класи, традиційні й не тільки страви тієї епохи, танці під середньовічну музику, лицарські поєдинки.

Святкування розпочнеться об 11 годині, самі наречені прибудуть до замку о 14-й. Весілля відбудеться у дворі верхнього замку.

Вхід на реконструкцію весілля – за квитками до музею, вартість – 40 гривень для дорослих.

Ілона Зріні - фактична керівниця угорського визвольного руху в 1685-1703 роках, мати Ференца II Ракоці, національного героя Угорщини. Була одним із лідерів боротьби за національне визволення Угорщини в 17 столітті від абсолютистського правління австрійської династії Габсбургів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-