Луцьк зустрів туристичний сезон «Князівським бенкетом»

Луцьк зустрів туристичний сезон «Князівським бенкетом»

Фото
Укрінформ
У Луцьку з нагоди відкриття літнього туристичного сезону влаштували середньовічний фестиваль «Князівський бенкет».

Про це повідомляють Волинські новини.

«Мета «Князівського бенкету» – показати мешканцям Луцька і нашим гостям, що Луцьк має чарівну історію, не менш видатну, ніж інші європейські міста, а, можливо, й трошки ліпшу в деяких аспектах. Додатково виокремили з інших подій З’їзд європейських монархів, знакову подію в нашому місті, адже якраз від першої половини XV століття Луцьк був нанесений на більшість європейських мап», - розповіла історик Оксана Штанько.

Фестиваль, основною локацією якого стала Замкова площа, продемонстрував містянам і мандрівникам розваги «справжніх» князів і княгинь, королів і королев, купців і міщан. Вибір місця для проведення «Князівського бенкету», за словами організаторів, зумовлено тим, що більшість туристів, які приїжджають до Луцька, відразу ідуть до замку і втрачають таке важливе місце, як Замкова площа.

Фестивалення розпочалося з урочистої ходи містом, яку очолив «князь Вітовт» разом зі своєю свитою. Після цього він вручив символічний ключ від міста туристу з Кам’янського, обраному серед інших прибулих до Луцька осіб.

Колорит та автентику княжої доби передавала відповідна розважальна програма, до якої увійшли лицарські бої, виступи театрів, середньовічні танці, прогулянки верхи, змога переодягнутися в історичні шати тощо.

Також протягом фестивалю діяли виставки виробів луцьких майстрів, проводилися різноманітні майстер-класи та конкурси, зокрема, на кращий середньовічний костюм.

Крім того, кожен охочий міг скуштувати 30-кілограмовий медівник, випечений за давнім рецептом.

«Князівській бенкет» уже вдруге влаштували в Луцьку, в планах організаторів розвивати й розширювати фестиваль, привертаючи увагу більшої кількості людей.

Фото: tourism.volyn.ua, Волинські новини, Sergiy Romanyk/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-