В українській пустелі з'явився новий туристичний маршрут

В українській пустелі з'явився новий туристичний маршрут

Укрінформ
На території Олешківських пісків, що на Херсонщині, створено туристичний маршрут на квадроциклах.

Про це повідомляє ТСН.

"В одній з найбільших пустель Європи - Олешківських пісках – екстремали пропонують усім охочим проїхатися на квадроциклах. Така забава – популярна в Єгипті та на Близькому Сході. А тепер вона доступна і в Україні. Так Херсонщина хоче привабити ще більше туристів", – йдеться в сюжеті.

Зазначається, що такої траси в Європі немає. Обов’язкова умова для мандрівників-відчайдухів – медична страховка на один день. Інструктори розповідають, як сидіти, за що триматися та як поводитися в екстремальних ситуаціях.

Крім подорожей на квадроциклі, Олешківською пустелею проводять і пішохідні екскурсії. Щоправда, варто пам’ятати, що влітку пісок тут нагрівається до 75 градусів.

Олешківські піски – унікальна місцевість. Тут мало рівного місця, переважають піщані гори. Масив діаметром близько 15 км розташовано за 30 км на схід від Херсона, поблизу міста Олешки (до 2016 року – Цюрупинськ). Його покривають бархани заввишки близько п'яти метрів. Появу цього невластивого для України феномену пов'язують з наслідками багатовікового переміщення русла Дніпра.

На території великого піщаного масиву організовано природоохоронну зону — Національний природний парк "Олешківські піски". Також тут розміщено військовий полігон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-