У Дніпрі розроблять патріотичні екскурсії Україною

У Дніпрі розроблять патріотичні екскурсії Україною

Укрінформ
Дніпропетровська область приєдналася до всеукраїнської акції «Патріотичні екскурсії Україною». У Дніпрі зібралися історики, музейники, екскурсоводи, молоді активісти з усієї країни. Три дні вони розроблятимуть екскурсії Україною, зокрема й Дніпропетровщиною.

Про це повідомив заступник начальника управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Владислав Яцук.

«Ми формуємо нові підходи до патріотичного виховання молоді. Завжди йдемо назустріч громадськості та готові підтримувати її ідеї. Уже впроваджуємо проект КОМПАС.dp, який направлений на популяризацію цікавих міст регіону. Залюбки приєднуємося й до «Патріотичних екскурсій», - зазначив Яцук.

Як розповів керівник проекту Сергій Бахін, проект створений два роки тому. «Задумка з’явилася, коли я помітив, що майже немає екскурсій, пов’язаних з українським Києвом. Можна піти по місцях Ахматової та Булгакова, до лаври. А екскурсій, пов’язаних з суто українською історією, мало. І така ситуація не тільки у Києві, а й в усіх великих містах», - зазначив Бахін.

У Дніпрі до акції «Патріотичні екскурсії по Україні» приєдналися 80 учасників  з усієї України. Вони навчатимуться створювати патріотичні екскурсії, лекції для них проводитимуть відомі історики та фахівці з туризму. В результаті мають створити нові екскурсійні маршрути, які розповідатимуть про історію їх рідного краю та його особливості.

Мета акції – зробити екскурсії, пов’язані з українською історією, масовими і популярними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-