Музеї та заповідники Чернігівщини пропонують безкоштовні екскурсії

Музеї та заповідники Чернігівщини пропонують безкоштовні екскурсії

Укрінформ
У четвер, 18 травня, музеї та заповідники Чернігівщини проводять дні відкритих дверей та акції "Ніч у музеї", відвідування яких – безкоштовне.

Про це свідчать численні афіші й анонси, поширені на сайтах музейних установ та ЗМІ напередодні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, безкоштовні оглядові екскурсії, зокрема, пропонують Новгород-Сіверський історико-культурний музей-заповідник "Слово о полку Ігоревім" та Історико-археологічний музейний комплекс "Древній Любеч". Тут знайомство з експонатами буде ще й театралізованим.

На день відкритих дверей запрошує також історико-меморіальний музей-заповідник Пантелеймона Куліша "Ганнина Пустинь" в селі Оленівка Борзнянського району. Безкоштовно можна прогулятися й батуринським Національним історико-культурним заповідником "Гетьманська столиця". Там відкрили новий музей із восковими фігурами українських гетьманів.

Музеї Чернігова теж до вечора проводитимуть святкові заходи - виставки, концерти, майстер-класи тощо. У Військово-історичному музеї, наприклад, можна побачити експозиції, присвячені військовій історії Чернігівщини, України й навіть Японії. До вечора демонструватимуться й відповідні фільми. Цивільний корпус "Азов" ознайомить охочих із наданням медичної допомоги в польових умовах, а військово-етнографічний клуб продемонструє елементи військових змагань.

А ось Чернігівський історичний музей ім. В.В. Тарновського проведе "Ніч в музеї" в суботу, 20 травня. Акцію буде присвячено суперечливим та замовчуваним фактам української історії. Відвідувачам також запропонують майстер-класи, екстремальні розваги, екскурсії тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-