У Долині нарцисів – пік цвітіння

У Долині нарцисів – пік цвітіння

Фото
Укрінформ
В урочищі Кіреші, що на околиці Хуста, квітнуть понад 25 гектарів заповідника «Долина нарцисів». Подивитися на цвітіння приїжджають тисячі туристів.

Про це повідомляє прес-служба голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля на його офіційному сайті.

«Унікальний біологічний заповідник «Долина нарцисів» в урочищі Кіреші, що на околиці Хуста, в ці дні переживає пік цвітіння. Понад 25 гектарів заповідного масиву вкриті білими квітами, подивитися на які приїжджає маса туристів. Поширена в березні інформація про те, що підпал сухої трави в «Долині» завдав непоправної шкоди кореневій системі квітів, не справдилася. Нарциси розцвіли, запрошуємо помилуватися ними гостей з усієї України», - зауважив Москаль.

Зазначено, що на сьогодні заповідний масив відвідали вже близько десяти тисяч людей. Зручності мандрівці додає те, що туристи з інших регіонів мають змогу доїхати до Хуста новим поїздом Київ–Солотвино без пересадок.

Крім того, минулого року асфальтне покриття в «Долині» вперше за останні 25 років було капітально відремонтовано.

Нагадаємо, що заповідний масив «Долина нарцисів» входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Це найбільший у Центральній Європі осередок нарцису вузьколистого, який внесений до Червоної книги України.

Фото Сергія Гудака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-