Фестивалі

Фестивалі "Street art" і "Машина часу" відбудуться у Чернігові

Укрінформ
У вихідні в Чернігові відбудеться два фестивалі: "Street art ", більше орієнтований на молодь, та ретро-фест "Машина часу", яка на хвилях популярної колись музики перенесе людей старшого віку у 80-90-ті роки минулого сторіччя.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу туризму та промоції міста управління культури і туризму Чернігівської міськради Альона Костирко.

"Однією з найяскравіших подій фестивалю "Street art" буде відкриття мотосезону від байкерів.  Чернігівські та запрошені ними мотоциклісти з інших міст проведуть мотопробіг центральними вулицями Чернігова та покажуть екстремальну програму - стант-шоу. Думаю, що для молоді, перш за все, це буде цікаво. А для старшого покоління ми організували музичний фестиваль "Машина часу". На ньому кращі гурти й виконавці Чернігівщини та міста Славутича виконуватимуть вітчизняні та світові хіти 80-90-х років", - розповіла Костирко.

За її словами, стант-шоу проведе місцева громадська організація байкерів. Вона ж запрошує і стантерів-професіоналів. В Україні їх всього 10 чоловік, і один з них проживає в місті Козелець на Чернігівщині. В екстремальному шоу в Чернігові виступлять два стантери.

Крім виступів мотоциклістів, програма фесту "Street art" включає в себе проведення півфіналу фестивалю творчої молоді "Чернігів The Best", виставку ретромобілів від "Retro Angel" та автівок від "Богдан Авто", показ стильних зачісок та модного одягу в стилі ретро, виставку-ярмарок майстрів та художників, пленери для учнів художніх шкіл, виступи вуличних музикантів, танцівників та естрадного оркестру, дитячі розваги тощо. На річці Стрижень у рамках фестивалю пройдуть змагання на човнах "Дракон".

Детальніше з програмою культурних вихідних у центрі Чернігова можна ознайомитися на сайті міської ради. В її прес-службі говорять, що заплановані на 13-14 травня фестивалі - лише початок. Адже цього літа в центрі Чернігова для містян і туристів щовихідних проводитимуться цікаві культурно-мистецькі заходи, щоп'ятниці працюватиме "Зелена сцена". Відповідний план можна переглянути ТУТ.

"Це робиться для того, аби зробити Чернігів більш привабливим і цікавим містом, та залучити його громаду до активнішої реалізації свого потенціалу", - прокоментувала керівник прес-служби міськради Наталія Чусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-