У Тель-Авіві працюватиме український «Етно-хутір»

У Тель-Авіві працюватиме український «Етно-хутір»

Укрінформ
У Тель-Авіві 12 травня відбудеться міжнародний фестиваль культурної спадщини «Етно-хутір», який уже втретє проводять спільнота «Ізраїльські друзі України».

Фестиваль відбудеться за підтримки міжнародної організації Ukrainian-Jewish Encounter, посольства України в Ізраїлі та благодійних організацій України та Ізраїлю. Мета - популяризувати українську культуру і традиції, сучасне мистецтво України в Ізраїлі, повідомила Радіо Свобода одна з організаторів акції, речниця спільноти «Ізраїльські друзі України» Емілія Марголіна. Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Цьогоріч ми проводимо нашу подію під знаком «Нова Україна». Ми доклали чимало зусиль, щоб ця подія стала майданчиком для молодих майстрів з України - не тільки музикантів, а й арт-майстрів. А основною ідеєю нашого фестивалю залишається благодійний ярмарок, на якому гості можуть придбати все, що там є, від вишиванок до вареників. Всі гроші, які будуть збиратися, підуть на благодійну мету», - повідомила Марголіна.

За її словами, зібрані на фестивалі кошти будуть спрямовані на лікування українських дітей в Ізраїлі та на реабілітацію українських військовослужбовців - ветеранів АТО.

Уперше «Етно-хутір» відбувся у 2014 році, під час розгортання російської збройної агресії проти України. Сьогодні цей фестиваль підтримують, серед інших, благодійні фонди з Ізраїлю «Шанс на життя», «Країна чудових снів», українські благодійні і волонтерські групи, які надають підтримку пораненим військовослужбовцям та опікуються дітьми, які живуть у зоні АТО, повідомила Марголіна.

Також кошти для оздоровлення українських дітей-сиріт із Донбасу збиратимуться 26 травня під час благодійного мистецького фестивалю «Україна і Ізраїль разом». Серед учасників цього фестивалю - народна артистка України Ада Роговцева, актор і режисер Ахтем Сейтаблаєв та музиканти з України і Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-