Чорнобильський біосферний заповідник отримав

Чорнобильський біосферний заповідник отримав "свідоцтво про народження"

Укрінформ
У межах 30-кілометрової зони ЧАЕС створено Чорнобильський радіаційно-екологічний природний заповідник.

Про це на брифінгу в Чорнобилі розповів голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заповідник (Чорнобильський радіаційно-екологічний природний заповідник - ред.) після юридичної реєстрації стане відправною точкою, яка дозволить реалізувати всі заходи, щоб почати необхідну діяльність", - сказав Петрук.

Він зазначив що таке рішення ухвалювалося з точки зору найбільш корисного використання зони відчуження для країни: "Ця територія не буде придатна для проживання і господарської діяльності 24 тисячі років, то чому її не використовувати корисно?".

Наразі виконуючим обов'язків директора заповідника призначено Тараса Мельничука. Він приступив до здійснення повноважень і розпочав адміністративні заходи, необхідні для функціонування заповідника - набір персоналу тощо.

Заповідник займатиме територію за межами 10-кілометрової зони, де розташується спеціальна зона промислового використання, і займатиме дві третини 30-кілометрової зони відчуження.

30 березня 2017 року заповідник пройшов юридичну реєстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-