В Італії відкрилися два нових музеї

В Італії відкрилися два нових музеї

Укрінформ
В Італії відкрили два нові музеї - Музей взуття у Венеції і Музей крафтового пива у Б'єллі.

Про це повідомляють італійські ЗМІ.

У Венеції в просторах замку Сфорца днями відкрився музей взуття "Віджевано". Тут можна побачити взуття італійських куртизанок, які вже з початку шістнадцятого століття носили ciopine або calcagnini з величезним підбором і платформою – аж до 50 сантиметрів. А також взуття сучасних дизайнерів, найбільш незвичайні дизайни взуття та багато іншого.

У музеї гіди розкажуть про створення різного взуття, його походження і варіації технологій у різні часи. Так, наприклад, у "Віджевано" можна побачити експонат першої туфельки на шпильках, ви також відкриєте для себе багато нового про світ жіночого взуття, її еволюції, побачите дорогоцінні моделі, які носили знаменитості, а також унікальне взуття виробництва відомих світових дизайнерів – від Коко Шанель до Гуччі й Армані.

Але це не єдиний музей, який відкрився в Італії в жовтні. У місті Б'єлла кожному нададуть унікальну можливість побачити, як народжується пінисте пиво, найстарше в Італії.

В районі Ріва в підвальних приміщеннях при дуже низьких температурах (які є запорукою хорошої ферментації) продовжують виробляти пиво Menabrea, що виникло ще в 1846 році. В одному з підвалів, під склепінчастою цегляним склепінням, розмістився Музей пива.

Відвідавши постійну виставку, ви познайомитеся зі старовинним обладнанням пивоварні – від судин для бродіння до мідних баків для розмноження дріжджів, побачите історичну тару і етикетки, створювані спочатку вручну, дізнаєтеся про тонкощі процесу виробництва пива і секретні інгредієнти (джерельна вода, гілки хмелю, сухі квіти і опале листя, рис або кукурудза). У відвідувачів буде можливість продегустувати знамените пиво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-