Санторіні обмежить в'їзд туристам на круїзах

Санторіні обмежить в'їзд туристам на круїзах

Укрінформ
Грецький острів Санторіні введе обмеження на щоденний потік пасажирів круїзних кораблів.

Про це повідомляє Daily Mail.

Влада Греції оголосили про те, що кількість пасажирів круїзних кораблів, яким буде дозволено висадитися на берег острова Санторіні, буде обмежено до 8 000 чоловік в день. На даний момент у найбільш завантажені дні ця цифра сягає 10 000 туристів.

У минулому році грецький острів був найпопулярнішою у пасажирів круїзних кораблів областю країни. За 2015 рік причалили до острова 636 круїзних лайнерів, доставили на Санторіні 790 000 туристів. Така цифра була названа тривожною, що надає економічний та екологічний тиск.

У пік туристичного сезону – з травня по жовтень – за один день до острова прибували в середньому 3-6 корабля, що призвело до переповненості острова відвідувачами і, як наслідок, до проблем з пересуванням по дорогах. При цьому, за даними асоціації Hellenic Port, 50% пасажирів кожного корабля виходять на берег, щоб досліджувати острів самостійно, 40% замовляють екскурсію і лише 10% залишаються на борту.

З допомогою ліміту на кількість відвідувачів влада сподівається допомогти острову ефективно приймати круїзні кораблі та забезпечувати рівномірний розподіл прибуття.

Відзначимо, що у 2016 році система обмежень буде гнучкою, оскыльки більшість круїзних компаній вже склали розклад рейсів на весь рік. У 2017 році обмеження будуть діяти з більшою силою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-