Свято Шоколаду у Львові: 50 кондитерських фірм і 6 тонн шоколаду на 20 тисяч ласунів

Свято Шоколаду у Львові: 50 кондитерських фірм і 6 тонн шоколаду на 20 тисяч ласунів

Укрінформ
Найсолодший фестиваль старовинного Львова підбив свої підсумки.

Ювілейне Х Свято шоколаду у Львові привабило на свою орбіту 50 кондитерських фірм і майстерень та понад 20 тисяч ласунів.

Національне свято шоколаду, з яким, як і з кавою,  асоціюється атмосфера Львова, проводилося уже десятий рік поспіль. Як завжди, на аромат і смак знаменитих солодощів, представлених на ньому у вигляді цукерок, тістечок, напоїв і навіть скульптур  та будинків, злетілися гурмани з Києва, Дніпропетровська, Одеси, а також сусідніх із Львівщиною областей України.

Не погордували ним і гості із Польщі, інших європейських країн та навіть Китаю. Адже поряд із Палацом мистецтв, де проходила імпреза, у Палаці Потоцьких змагаються за світову шахову корону претендентки із України та Китаю. Гості із Піднебесної  скористались нагодою скуштувати українські смаколики та подивуватись рекордам, які встановлюють на фестивалі відомі шоколатьє. Зокрема, ужгородець Валентин Штефаньо вилив із 20-кілограмової шоколадної заготовки шахову королеву, яку збирається подарувати майбутній переможниці. А з шоколадної скелі, вагою в 1 тонну, яку віддала в розпорядження скульпторів місцева кондитерська фірма «Світоч», витесали символ чемпіонату – гігантського шахового коня. Постала у залах Палацу і мистецька галерея із 20 шоколадних скульптур, які витесали в рамках свята киянин Ігор Зарицький та львів`яни Євгеній Сушко і В`ячеслав Савенко.  

За підрахунками організаторів, Свято шоколаду відвідали понад 20 тисяч ласунів. А дивували їх своїми традиційними виробами та ноу-хау понад 50 фірм, майстерень та кондитерів, найвідоміша із яких – «Світоч-Нестле». Загалом протягом 5-ти днів Національного Свята Шоколаду організатори вистратили 6 тонн шоколаду на створення 20 скульптур, головної фестивальної скульптури, шоколадної залізниці,  декору та частування гостей свята.

Серед сюрпризів, які підготовили для гостей фестивалю організатори, -  інтерактивний Музей шоколаду, де кожного гостя зустрічали маленькі ведмедики – охоронці шоколадних таємниць. У Музеї відвідувачі поринали в історію шоколаду, знайомилися із його рецептами.

Уже традиційно протягом усіх п’яти днів свята діяв Шоколадний Ярмарок, на якому виробники та представники шоколадної індустрії, кондитерські та майстерні шоколаду ручної роботи презентували свої вироби, зроблені спеціально до Свята.

Маленькі відвідувачі шоколадного фестивалю мандрували «Дитячою шоколадною країною», в якій всі будинки та пам`ятники і навіть залізниця були виготовлені із шоколаду.  Крім того, кожен маленький гість міг взяти участь у виготовленні улюблених солодощів, зокрема й власного шоколадного вагончика, якого можна буде «навантажити» горішками, родзинками, печивом та іншими ласощами.

У рамках фестивалю діяло декілька «шоколадних» фотозон – мистецьких інсталяцій - 5-метровий шоколадний млин із ведмедем, величезна 9-метрова шоколадна коробка цукерок, рамка, прикрашена шоколадними квітами, та величезна плитка світочівського шоколаду «Тіраміссу», біля якої можна було сфотографуватись разом із відомими шоколатьє. А своїми враженнями від Свята відвідувачі ділились із рідними та близькими  за допомогою святкової пошти «Зі Львова з любов’ю».

За словами, директора Свята шоколаду Андрія Сидора, наступним у Львові буде великодній фестиваль Писанки. Проте він носитиме не гастрономічний, а мистецький та етнічний характер.  А на «їстивну» імпрезу львів`ян та туристів запросять аж у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-