Таїланд обмежив час перебування в країні і заборонив в'їзд деяким туристам

Таїланд обмежив час перебування в країні і заборонив в'їзд деяким туристам

Укрінформ
З 20 березня перебування в Таїланді стане обмеженим для всіх туристів, а для деяких і зовсім забороненим.

Про це повідомило Імміграційного бюро Таїланду.

Згідно з нововведенням, іноземному громадянину, який знаходився в Таїланді без дозволу влади строком понад 90 днів, буде заборонений в'їзд в королівство протягом одного року. Незаконне перебування в Таїланді протягом більше одного року каратиметься трирічною забороною. Прострочення ж у три роки — п'ятирічним забороною на в'їзд. У п'ять років — десятирічним.

У разі ж, якщо іноземець залучався в Таїланді за якесь правопорушення, термін заборони на в'їзд варіюється в межах від п'яти до десяти років.

«Заборона на в'їзд не поширюється на неповнолітніх, а також іноземних громадян, які залишать Таїланд до 20 березня», — пояснили в Імміграційному бюро.

Жорсткі заходи вводяться для боротьби з нелегальними мігрантами, які роками проживають у тропічному Таїланді під виглядом туристів. Зараз, згідно з чинним законодавством для такого виду порушень не передбачено заборону на повторне відвідування країни. За перевищення строків перебування офіцери імміграційного бюро можуть лише виписати штраф. Кожен день прострочення оцінюється в 500 бат ($ 14), однак підсумкова сума не повинна перевищувати 20 тисяч таїландських бат (близько $ 570). Заплативши штраф і покинувши країну, порушник зараз може повернутися в Таїланд без будь‑яких перешкод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-