У КМР подали петицію про створення нової пішохідної зони в центрі Києва

У КМР подали петицію про створення нової пішохідної зони в центрі Києва

Укрінформ
У Київській Міській Раді зявилася петиція про створення пішохідної зони від Софії Київської до Михайлівського Золотоверхого, що звільнить територію від машин та парковок.

Про це розповів керівник управління туризму КМДА Антон Тараненко.

"Минулого тижня наше Управління та профільна комісія з Туризму розглядала звернення Ігоря Добруцького про створення пішохідного туристичного центру в Києві. Була запропонована концепція туристичного трикутника: Софіївська площа-Володимерська вулиця-Михайлівська площа. При цьому правоохоронні органи переїжджають з Володимирської і на їх місці створюється Туристичний Інфо центр, музеї, ресторани і всілякі об'єкти туристичного напряму", - пише Тараненко на свой сторінці у Фейсбуці.

На офіційному сайті Київської Міської Ради про причину створення такого "Бермудського трикутника", який би став центром культурного життя туристів, пишуть наступне: "Враховуючи той факт, що сьогодні вулиця Хрещатик по праву знаменується центром Території гідності, Київ, як європейська столиця, нагально потребує створення нового культурно-туристичного центру".

Вибір нової пішохідної зони пояснюють значною кількістю пам'яток археології, історії, мистецтва, архітектури та містобудування, "які віддзеркалюють майже весь історичний проміжок культурного життя міста (Національна опера України, «Золоті ворота», Національний заповідник «Софія Київська», «Михайлівський золотоверхий монастир» та «Андріївський узвіз» та ін.)".

Тому у КМР пропонують перекрити рух від рогу вул. Ірпінська до Михайлівської площі. Цей шлях відкриє вільний доступ до об'єкту Світової спадщини ЮНЕСКО Національного заповідника «Софія Київська» та "Михайлівського Золотоверхого монастиря", звільнивши їх від машин та парковок навколо.

Крім того, даний маршрут поєднає у єдиний туристичний комплекс парк «Володимирська гірка», Андріївський узвіз та Річковий вокзал на Поштовій площі. Відтак, простір історичної частини міста стане більш пристосованим для відпочинку киян та гостей столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-