Туроператори: Українські туристи віддаватимуть перевагу «дешевим» та безвізовим країнам

Туроператори: Українські туристи віддаватимуть перевагу «дешевим» та безвізовим країнам

Укрінформ
Улітку українці віддаватимуть перевагу подорожам у безвізові країни, серед яких Чорногорія та Кіпр, а також туристичним турам, прийнятним у ціновому сегменті.

Такий висновок у четвер під час виступу на прес-конференції у Києві зробив генеральний директор туроператора «TUI Ukraine» Тарас Демура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року більшість українців віддає перевагу безвізовим та більш дешевшим турам, що обумовлено  важкою економічною ситуацією. За нашими прогнозами, до  п’ятірки  найбільш затребуваних напрямків увійдуть Турція, Чорногорія, Кіпр, Болгарія, Єгипет.  Ці країни пропонують більш вигідні умови у своєму ринковому сегменті», - зауважив Демура.

При цьому він висловив припущення, що цього року в рейтингу найбільш популярних туристичних маршрутів скромне місце посядуть західноєвропейські та деякі арабські країни через високі ціни туристичних послуг..

За оцінкою Демури,  лідерство за собою утримає Туреччина, яка вже не перший рік є найбільш популярним напрямком виїзного туризму в Україні. Тільки протягом 2015 року в цій країні відпочили майже 580 тисяч українців.

Додаткову привабливість турецькому напрямку надає відсутність російських туристів, що призвело до здешевшання туристичних послуг. Цього року ціна туру складатиме від 400 до 750 доларів США з особи, у залежності від класу обраного готелю та часу відпочинку.

Хорошою новиною для українців є відкриття нових туристичних маршрутів на Кіпр, куди туроператори пропонуватимуть регулярне чартерне сполучення.  Популярними залишаться також європейські напрямки: Греція, Іспанія, Хорватія. Цей сегмент ринку не є дешевим, проте туроператори можуть розраховувати на відданість постійних клієнтів з України.

Демура також зауважив, що завдяки доступній ціновій категорії дедалі більш популярним серед українців стає внутрішній туризм, серед яких найбільше виграють два міста - Львів та Одеса.

Водночас популярність пакетних турів Україною серед іноземців знижується. «До "війни" ми мали з Польщі, Німеччини, Росії та інших країн близько 700 тисяч людей, зараз за рік  виходить близько 50 тисяч... Європейці вважають, що тут небезпечно, і поки що ніяких великих піар-кампаній з розвитку зовнішнього туризму в Україні не проводиться», - додав він.

Олександр Іващенко, КИЇВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-