Після катастрофи А321 у єгипетських туроператорів рекордні збитки

Після катастрофи А321 у єгипетських туроператорів рекордні збитки

Укрінформ
Після катастрофи російського А321 на Синайському півострові єгипетський туристичний сектор втрачає 283 мільйонів доларів (2,2 мільярдів єгипетських фунтів) на місяць.

Як передає ТАСС, про це йдеться в доповіді міністерства туризму Єгипту про підсумки 2015 року, яку представив керівник відомства Хішам Заазу.

У листопаді і грудні приплив туристів на курорти впав на 50%, йдеться в доповіді. Загальний спад в'їздного туризму порівняно з 2014 року оцінюється в 10%, а зниження доходів - 15%.

Недавній напад на готель з іноземними туристами в Хургаді не мав важких наслідків для туризму, оскільки, за словами Заазу, ситуація в курортних зонах Хургади і Шарм-ель-Шейха "і без того важка". Міністерство допускає, що ситуація може відносно виправитися через рік за рахунок арабських туристів, приплив яких, як очікується, може перевищити 20% протягом цього року і 25% в наступний період.

У доповіді також говориться, що у 2015 році Єгипет відвідали 9,3 мільйонів іноземних туристів, що на 6% менше, ніж роком раніше. Доходи бюджету від туризму зменшилися на 15% і склали 6,1 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-