Єгипет відкрив нові гробниці для туристів

Єгипет відкрив нові гробниці для туристів

Укрінформ
У Єгипті відкрили старовинні гробниці для туристів, аби збільшити їх потік після трагічних подій із російським літаком.

Про це заявив міністр старожитностей країни Mamdoug Eldamaty, повідомляє  Daily Mail.

За його словами, відкриють ті гробниці, які є найважливішими історичними пам'ятками періоду Нового царства, що закінчився більше 3000 років тому.

Найцікавіше поховання з унікальним настінним живописом – гробниця Хая, царського сина Куша при Тутанхамоне. Експерт із Єльського університету запевняє: "Багато в чому могила Хая дає нам один з найбільш докладних і барвистих доказів взаємодій єгиптян і нубійців у імперському Єгипті".

Дві інших гробниці відомі як TT 277 Амунемонета, де покояться останки священика в похоронному храмі Аменхотепа III, і ТТ 278 Аменемхета, де похований зберігач рогатої худоби в храмі бога Амона Ра.

Більшість могил в Луксорі захищені від несанкціонованого входу, але деякі з них тримаються відкритими. Кількість відвідувань тримається під контролем, щоб зберігати рівень вологості усередині.

Відкриття поховань є частиною плану влади Єгипту із залученням туристів. Після краху російського літака Airbus A321 на Синайському півострові кількість мандрівників в країні різко впало, а багато авіакомпаній припинили польоти в Шарм-ель-Шейх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-