Російські десантники залишаються на Арабатській стрілці

Укрінформ
Озброєні люди без розпізнавальних знаків, які у суботу висадилися біля села Стрілкове Генічеського району Херсонщини, заявили, що знаходитимуться тут доти, поки не виконають поставлене перед ними завдання.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив Стрілківський сільський голова Олександр Пономарьов.

"Як повідомили військові, їх завдання - забезпечити охорону газоперекачувальної станції та розташованих неподалік трьох бурових свердловин "Чорноморнафтогазу". Вони зазначили, що у них, мовляв, є інформація про те, що на даних об'єктах готуються терористичні акти. Охоронятимуть вони ці об'єкти, за їх словами, стільки, скільки треба буде для виконання завдання", - розповів сільський голова.

Пономарьов пояснив: коли поблизу села у суботу висадився озброєний десант без розпізнавальних знаків, він разом із прокурором району та начальником райвідділу міліції виїхав на місце події для з'ясування, хто ці люди, і з якою метою вони прибули. Десантники розповіли, що переплутали місце висадки, тому висадилися фактично на околиці села. Зрозумівши, що помилилися, вони відійшли до газоперекачувальної станції, яка знаходиться за блокпостом українських прикордонників.

Військових доставили два десантні вертольоти у супроводі двох бойових вертольотів. Невдовзі десантні вертольоти покинули територію біля газоперекачувальної станції, а два бойових вертольоти продовжили кружляти над об'єктом.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з висадкою 15 березня в районі села Стрілкове Херсонської області десанту військовослужбовців збройних сил Російської Федерації.

Село Стрілкове розташоване в північній частині коси Арабатська стрілка. Арабатська стрілка - піщана коса-півострів у західній частині Азовського моря, в АР Крим і Херсонській області, що відділяє Сиваш від Азовського моря. На півночі Генічеською (Тонкою) протокою відокремлюється від материка, на півдні прилягає до Керченського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-