Міноборони розвиває технологію, яка дасть можливість запобігти «дружньому вогню» по дронах

Міноборони розвиває технологію, яка дасть можливість запобігти «дружньому вогню» по дронах

Укрінформ
Міністерство оборони України уклало меморандум щодо розвитку інноваційної технології UA DroneID з Міністерством цифрової трансформації, громадською організацією "Аеророзвідка" і компанією CossackLabs.

Про це ідеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони, передає Укрінформ.

Раніше Центр інновацій Міноборони презентував технологію інтеграції дронів до системи DELTA країнам НАТО.

За словами заступниці міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерини Черногоренко, це рішення є унікальним як з точки зору розробки, так і з точки зору цивільно-військової співпраці заради інновацій.

Читайте також: Прикордонники тестують технології з машинним зором

“Ми працюємо над тим, аби екосистема продуктів DELTA повністю забезпечувала потреби військовослужбовців. Інтегрована технологія допоможе мінімізувати дружній вогонь, зберегти більше наших дронів та аналізувати використання безпілотників”, – зауважила заступниця міністра.

Технологію вже протестували в бойових умовах з ударними дронами. Застосування UA DroneID дозволяє підвищити безпеку й ефективність місій, забезпечує ситуаційну обізнаність на полі бою під час виконання завдань.

У подальшому технологія в системі DELTA також відкриє безліч можливостей аналізу використання безпілотників – наприклад, планувати, які з них краще застосовувати для ураження певних цілей.

За словами Черногоренко, Україна – перша країна, що стикається з роботизованою війною. Постійний технологічний розвиток допоможе підвищити ефективність безпілотників та прибрати людину з поля бою.

Читайте також: MinesEyeдрон, який «бачить» крізь землю

DELTA – це унікальна екосистема військових продуктів, що побудована за стандартами НАТО. Вона дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу та відображає повітряну, наземну, морську ситуацію на цифровій мапі. Також до системи входять месенджер і стримінг, які дозволяють спілкуватися в захищеному контурі та бачити трансляцію з БПЛА в реальному часі. Система дозволяє обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, а за потреби – і з союзниками.

Як повідомляв Укрінформ, Центр інновацій Міністерства оборони під час щорічної конференції TIDE Sprint 2024 у Дрездені, яка сприяє розвитку військових ІТ-систем, презентував рішення щодо цифровізації стандартів НАТО.

Фото: drone4.blogspot.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-